Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Και η Δρ. Ευανθία Μιχάλαινα – Λατανιώτη στον συνδυασμό ”Δυνατός Δήμος” του υπ Δημάρχου Δημήτρη Ελευσινιώτη


Για όσους επιθυμούν να δουν το πλούσιο βιογραφικό της ας ανατρέξουν στην δημοσίευση του:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Δρ. Ευανθία Μιχάλαινα – Λατανιώτη
Κάταγομαι (από την πλευρά του παππού μου, Λάζαρου Λατανιώτη) από το ένδοξο νησί της Σαλαμίνας και διαμένω στο ιστορικό χωριό των Αμπελακίων, ελάχιστα μέτρα από τον τόπο όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Είμαι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV), με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (στα Οικονομικά της Ενέργειας και στη λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων) και πτυχίο Οικονομικών. Πριν από πέντε χρόνια και κατόπιν εξετάσεων και με βαθμό 93/100 έλαβα Ευρωπαϊκή Marie-Curie υποτροφία για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ολλανδία. Την υποτροφία επέστρεψα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί προτίμησα να ασχοληθώ με το παιδί μου που μόλις είχε γεννηθεί.
Διαθέτω εμπειρία 26 ετών στο χώρο της ενεργειακής πολιτικής και περιβάλλοντος,  συνεργαζόμενη κατ’αρχήν με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και κατόπιν ως Ειδική Επιστήμων στη Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
Συνεργάζομαι ως adjunct Καθηγήτρια με το Πανεπιστήμο Sunshine Coast της Αυστραλίας και με το Πανεπιστήμιο των νησιών Φίτζι και ως ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS).
Έχω ασχοληθεί με όλο το φάσμα των ενεργειακής επιχειρηματικότητας, διακυβέρνησης και ενεργειακής πολιτικής, από το λογιστικό διαχωρισμό μιας καθετοποιημένης επιχείρησης όπως η ΔΕΗ έως την οικονομική και εμπορική παρακολούθηση ανέγερσης έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες κατασκευαστές όπως η ABB, η SIEMENS AG και η ALSTHOM) και από την παρακολούθηση (εκ μέρους του Ρυθμιστή) της ανέργερσης όλων των έργων ΑΠΕ της Ελλάδας έως την παρακολούθηση της λιανικής και χονδρικής αγοράς ηλεκτρισμού.
Παράλληλα, έχω συνεργασθεί ως ακαδημαϊκός Σύμβουλος σε διάφορα προγράμματα ενεργειακής και περιβαλλοντνικής πολιτικής με φορείς όπως το Institut de Perspective Economique du Monde Méditerranéen (IPEMED) – Παρίσι, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας και άλλους.
Από το 2005, συνεργάζομαι με την Ευρωπαϊκής Επιτροπή στην αξιολόγηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων  (HORIZON 202020, ΙΕΕ, LIFE 2006, 2008 and 2014, FP6, Energy Facility) προκειμένου για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων χωρών της ΕΕ, καθώς και σε σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης, της Ευρασίας και της Καυκάσιας περιοχής για θέματα ενσωμάτωσης του Κοινοτικού Δικαίου (κεφάλαια Ενέργειας και Περιβάλλοντος) στο εθνικό νομοθετικό τους πλαίσιο.
Έχω παρουσιάσει τα συμπεράσματα των επαγγελματικών και ερευνητικών μου δραστηριοτήτων σε πληθώρα ακαδημαϊκών περιοδικών με κριτική Επιτροπή αλλά και διεθνή συνέδρια και συναντήσεις, σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά). Έχω διευθύνει τη συγγραφή επιστημονικών τόμων για Εκδοτικούς Οίκους παγκόσμιας εμβέλειας όπως τον Springer  Publisher.
Έχω προσκληθεί ως Κριτής από διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το Nature, το Energy and Buildings, το Energy Policy, και το Journal of Environmental Planning and Management.
Έχω προσκληθεί για διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω διδάξει στο e-learning post-graduate program του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Αειφόρος Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων και Δομημένου Περιβάλλοντος».
Εχω σχεδιάσει μεταπτυχιακά προγράμματα για Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.
Πρόσφατα εισηγήθηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ένταξη δύο Δημοτικών Σχολείων της Σαλαμίνας (4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας) σε Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής σχετικό με καμπάνια ενεργειακής εξοικονόμησης σε τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ανακοινώθηκαν στην Πορτογαλία στις 27 Φεβρουαρίου 2019.
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό «Δυνατός Δήμος», ώστε μαζί με την Ομάδα του Συνδυασμού και υπό την ηγεσία του κυρίου Δημήτρη Ελευσινιώτη, να κάνουμε τα όνειρα των Σαλαμινίων, πραγματικότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.
Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική). Ανώνυμα σχόλια που είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Δημοσιεύονται μετά από έγκριση του διαχειριστή. Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε.