Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 13/01/2016

Την  Τρίτη 12/1/2016, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας με  θέμα «Έκθεση Πεπραγμένων της Διαπαραταξιακής Επιτροπής». Το Δ/Σ με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας και προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων.
Μετά την έγκριση των πεπραγμένων και την εντολή που λάβαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των στόχων που μας ανατέθηκαν, συνήλθαμε σήμερα εκτάκτως και αποφασίσαμε να αποστείλουμε σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου ΕΞΩΔΙΚΟ στα συμβαλλόμενα μέρη  (Υπουργείο Οικονομικών, ΥΕΝ και ΟΛΠ), σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισήγησή μας  και πλέον είναι απόφαση του Δ.Σ.

Θέλουμε να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι μέχρι αυτή τη στιγμή και με βάση τους χάρτες και τα παραρτήματα της Σύμβασης που προμηθευτήκαμε από το ΥΕΝ, καθώς επίσης και με βάση το προσωπικό email που λάβαμε από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ,  έχουμε κερδίσει την εξαίρεση από την παραχώρηση της Α Ζώνης της Κυνόσουρας και θαλάσσια έκταση σε ακτίνα 200 μέτρα γύρω από την ακτή. Παραχωρούνται τα δύο ναυπηγεία, η θαλάσσια ζώνη μπροστά τους και η λιμενική ζώνη από ναυπηγείο Παναγιωτάκη μέχρι ναυπηγείο Σπανόπουλου, καθώς επίσης και η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Κυνόσουρα.  Οι ανωτέρω παραχωρήσεις αποτελούν αντικείμενο των περαιτέρω διεκδικήσεων μας.
Επειδή κάποια μέλη του Δ.Σ. αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Δ.Σ. διατηρώντας λανθασμένες απόψεις σχετικά με τις δράσεις μας, τους συνιστούμε να διαβάσουν εκ νέου τα παραρτήματα 3-5, 6-2-β, και το λεπτομερές διάγραμμα τα οποία περιλαμβάνονται στο DVD το οποίο παρέλαβαν. Το παράρτημα 3-5 περιλαμβάνει την εξαίρεση της Α' ζώνης σύμφωνα με τα ΦΕΚ αρχαιολογικής προστασίας, ενώ το λεπτομερές διάγραμμα απεικονίζει με μπλε χρώμα την εξαιρούμενη Α' ζώνη.
Δεδομένου ότι αυτά τα έχουμε προμηθευτεί από τον Υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος πρόκειται να υπογράψει την Σύμβαση, θεωρούμε ότι αποτελούν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τις εξαιρούμενες από την παραχώρηση περιοχές.
Εξ ίσου αξιόπιστο και έγκυρο θεωρούμε το προσωπικό e-mail, το οποίο λάβαμε από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχουμε ενσωματώσει στο παράρτημα 6-2-β.
Για άρση και της τελευταίας αμφισβήτησης σχετικά με την εγκυρότητα όσων δημοσιεύουμε, παραθέτουμε εδώ και το προσωπικό email του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.
"Δεκ 30 τις 1:24 μ.μ.
Απόσπασμα από το Παράρτημα 6.2 (β) της Σύμβασης Παραχώρησης–Κανόνες και Κατευθυντήριες Γραμμές Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης
. «Με την επιφύλαξη του γενικού χαρακτήρα των προαναφερθέντων, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να προβλέπει, επιτρέπει ή να ρυθμίζει αμέσως ή εμμέσως:
. ΙΧ. Κάθε σχετιζόμενη με το λιμένα δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων) από τον ΟΛΠ ή Υποπαραχωρησιούχο του ΟΛΠ στις ακτές της Κυνοσούρας ή σε απόσταση 200 μέτρων ή μικρότερη από την ξηρά προς τη θάλασσα από τα όρια των χωροθετούμενων αρχαιολογικών χώρων της Κυνοσούρας. Ο ανωτέρω περιορισμός δεν εφαρμόζεται στα ναυπηγεία που λειτουργούν ήδη στην Κυνοσούρα καθώς επίσης και στην ακτή των ναυπηγείων και τη θαλάσσια περιοχή που κείται μπροστά από την ιδιοκτησία των ναυπηγείων. ….»"
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με ανανεωμένη την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζει την προσπάθειά της για διεκδίκηση των Αρχαιολογικών και Ιστορικών χώρων του νησιού μας.
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας
Ισιδώρα Παπαθανασίου - Νάννου
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή


1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.
Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική). Ανώνυμα σχόλια που είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Δημοσιεύονται μετά από έγκριση του διαχειριστή. Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε.